Ali sem prestar?

22Feb

Adrenalinski športi so že od pamtiveka domena postavnih mladcev. Kdo ni zdržal v Afriki in se je odpravil na odisejado v oddaljeno deželo mraza in snega? Kdo ni bil zadovoljen s tem, da naše telo res ni narejeno za letenje? Ja, seveda – mularija.

 

Taki podvigi so skozi stoletja pripeljali do fenomena skakanja čez skalne previse s padalom, raftinga v jamah in raznoraznih svaštarij. Adrenalinski športi so bili rojeni. Medtem, ko je zrelejši del populacije samo zmajeval z glavo in sem pa tja delil kakšno modro pripombo.

 

Ampak trendi se spreminjajo. Sodobni časi so marsikaj postavili na glavo. Včasih so bili starejši globoko spoštovani člani družbe, ki so svojo starost uživali v udobnih naslanjačih. Danes jih boste našli povsod samo v naslanjaču ne.

 

Torej… »Ali grem lahko z vami na Sočo tudi, če sem že nekaj časa v penziji?«

Odgovor: » JAAAA! Kaaabi (beri: itak)…

...Koliko bi bili stari, če ne bi vedeli koliko ste stari?«

»27 (kot iz topa)……. hmmmmmm….. ne, ne… a lahko še enkrat?«

»O.k. Koliko bi bili stari, če ne bi vedeli koliko ste stari?«

»18!« (in nasmešek za milijon dolarjev)

No, torej ste dovolj stari za vse naše športne aktivnosti in ni treba spremstva staršev, ker ste že polnoletni.

 

Če se počutite dobro in ne trpite za kakšno od tistih zoprnih poškodb sklepov, če nimate večjih težav s hrbtenico in ste načeloma zdravi, ni problema. Kanjoning in hydrospeed običajno sicer odsvetujemo. Rafting, kajak in mini raft pa so primerni za vse starosti tako, da ni problema.

 

Nekateri med vami ste celo tako zagnani, da ste se vrnili v študentske klopi. Vpisali ste kakšen zanimiv študij na tretji univerzi. Seveda vam v tem primeru priznamo študentski popust kot bodočim intelektualcem.

 

Zato rezervirajte svoje prestar-za-to počitnice pri nas in se potem sproščeno zleknite v naslanjač. V opombi omenite svoj študentski status za študentski popust.

 

Rezerviraj zdajInfoCenik

 

Druga pogosta vprašanja: