Ali lahko kdo prosim razloži kaj je hydrospeed?

10Jul

Dopust v Bovcu je vedno nekaj prav posebnega ne glede na to v katerem letnem času si ga privoščite.

A celotna ekipa BRT-ja vključno z vsemi družinskimi člani, prijatelji, kolegi in simpatizerji, se enoglasno strinja da je Bovec najlepši poleti. Ko našo dolinico preplavi pisana množica turistov in se zabava preseli na Sočo... to so trenutki, ki jih je škoda zamuditi.

 

Naj se znajde v tej množici različnih barv, kultur in jezikov tudi vaš obraz. Tako kot vsem ostalim vam bo sapo najprej vzel pogled na gore. Med njimi si je svojo pot utrla naša najlepša reka Soča. In prav tole živahno gospodično morate nujno spoznati, ko pridete v Bovec.

 

rezerviraj hydrospeed brez stroškov rezervacije in odpovediMožnosti za spoznavanje je veliko. Ob trenutnem vodostaju pa je nedvomno najbolj priljubljen hydrospeed.

Kaj? Hidrospid? Hmmmm?... Kaj je to?

Na tem mestu bi vam vsi mi najraje odgovorili v smislu Alice v čudežni deželi: “Ne, ne! Najprej dogodivščine... pojasnila vzamejo tako grozno veliko časa.”

 

Ampak lepo po vrsti. In lepo po domače - hydrospeed je plovilo iz trde plastike, ki ga upravljate z rokami. S trebuhom se uležete na zgornji del, noge pa vam prosto plavajo v vodi. Ja, po naši lepi ledeno mrzli Soči, ja.

In ne, ne boste zmrznili - adrenalin nikoli ne zmrzne.

 

Za vsak slučaj pa vas bomo vseeno konkretno oblekli. Posebna 5mm neoprenska obleka, jakna iz enakega materiala in neoprenski čevlji, pa še rešilni jopič. Za turbo pogon dobite plavutke, za polikano frizuro pa čelado. Ko boste tako opremljeni prehodili tiste 3 metre do reke, vam bo kristalno jasno kako se počutijo pingvini na kopnem.

 

A, ko pingvini pričofotajo do vode.... puščica! Gaaaasss! Hydrospeed v roke in gremo - od Srpenice do Trnovega. Neposreden stik z vodo. Nobenih vesel. Nobenih čolnov. Samo vi in Soča. 9 kilometrov neposredne izkušnje z reko, ki jo lahko doživite le s hydrospeedom. Začutite ta trenutek.

 

Pa še nekaj besed o varnosti. Vodnik vas bo spremljal s kajakom. Tako bo skrbel za vašo varnost in pravilno upravljanje hydrospeeda. Seveda morate biti dober plavalec in v dobri fizični kondiciji. Sicer je zadeva primerna za začetnike in za hydrospeed ne potrebujete nobenih predhodnih izkušenj. Kljub temu jo odsvetujemo vsem, ki imate kakršne koli težave s hrbtenico. koleni, rameni in ostalimi sklepi.

 

Spoznajte torej letos Sočo v vsej njeni lepoti. Tako kot je - divjo, mokro, mrzlo...

 

Druga pogosta vprašanja:

 

Soča je edina reka v Sloveniji primerna za hydrospeed.