5 osvežujočih idej za vroče dni v Bovcu

05Jun

Sloveniji se je zgodil prvi vročinski val, ko se je poletje KONČNO prikazalo s 30 stopinjami. Bovec je popolna destinacija za pobeg pred pasjo vročino. Ni vam treba preživeti vikenda v zaprtih klimatiziranih prostorih.

 

Poletni vročinski vali so lahko prava groza. Urbana naselja se spremenijo v puščavo z migetanjem fatamorgane nad razbeljenim betonom. Tiste nesrečne duše, ki imajo njune opravke v mestu, se vlečejo kot star čigumi. Najbolje je, da ostanete kar doma. Zavijte se v mokro brisačo in namočite noge v lavor ledene vode. Potem pa prisluhnite nežnemu brundanju klimatske naprave. Samo pazite, da je ne nastavite na -20C. Zna biti, da boste končali s smrkavim nosom in... ja še več vročine.

 

A poletni vročinski vali so lahko tudi super. Iz več razlogov. Končno lahko pustite plašč doma. Pitje piva podnevi postane naenkrat čitso sprejemljiv vedenjski vzorec. In tona sladoleda naenkrat nima več nobenega vidnega vpliva na vašo dieto. Samo ven iz mesta je treba iti. Nekam v bližino vode.

 

Tu v Bovcu imamo veliko vode. Mrzle vode. Najvišja izmerjena temperatura Soče v naših koncih je bila 15C. Imamo tudi gore in tista sveža gorska sapica vas bo prijetno hladila čez dan. Ponoči pa boste zaradi nje spali kot dojenček. Če pa se vam bo bovška klima še vedno zdela preveč tropska, smo za vas pripravili nekaj osvežujočih idej, ki bodo ohladile telo in duha.

 

Rafting osvežitev na reki Soči.

 

Kot smo že povedali je reka Soča mrzla. Seveda vam bomo dali neoprenske obleke in vas prisilili, da boste veslali. Kljub temu se ne boste veliko potili. Ustavili bomo rafte in si vzeli čas za čofotanje po Soči.

 

Canyoning v soteski Sušec.

 

Smisel canyoninga je skakanje v gorski potok tako, da boste večino časa v vodi. V Sušcu so manjši slapovi, popolni z skakanje in dričanje.

 

Jamarstvo v jami Srnica.

 

Jame so še eden od krajev kjer so temperature enake skozi vse leto. No ja, res je, da je temno in umazano. Je pa tudi hladno in pustolovsko. Poleg tega boste videli nenavadne fosile srčastih školk (mimogrede, Bovec je nekih 100km stran od morja). Seveda vam bomo povedali vse o tem kako so ta morska bitja končala pri nas v gorah.

 

Velika korita reke Soče poleti. Foto: www.slovenia-trips.com

 

Samo poglejte to fotografijo. Ja, res hočete biti tam, ane? Samo zgrabite brisačo in sončno kremo, nato pa osvojite eno od tamkajšnjih skal in uživajte v dnevu.

 

Mrzle vode potoka Šunik, Lepena; foto: www.naprostem.si

 

V Šunikovem vodnem gaju se prijetne sence gozda srečajo z svežo sapo ledenih brzic. Sprehod ob potoku je sproščujoč, hkrati pa vas bo napolnil s pozitivno energijo.

 

Rabite še več idej? Oglasite se v našem športnem centru in skupaj bomo poiskali popolno osvežitev za vas.