Kaj pa, če je slabo vreme?

20Mar

Včasih imamo v Bovcu zanimivo kombinacijo različnih vremenskih pojavov. V poletnih mesecih je sicer prav prijetno ali celo zelo vroče. Spomladi in jeseni pa zna biti bolj pestro. Julijske Alpe v svetu res ne slovijo po tropski klimi, tako da so vremenu primerne tudi temperature.

 

Verjetno je eden od najslabših možnih scenarijev na dopustu prav slabo vreme. Celo leto planiraš počitnice in se s šefi pogajaš o terminu. Ko si končno izboriš tisti zlati teden, se počutiš kot bi zadel na lotu. Še dva dni po spletu iščeš namestitev in zabavne stvari, ki jih boš počel. V čistem zanosu  pogooglaš še vremensko napoved. Napaka!! Ah, dej no... dež?!?!

 

Zdaj se najbrž že vsi sprašujete ali vozimo rafte po Soči tudi, če dežuje? Morda celo sneži? Jah... če vas ne zebe - mi smo navajeni. Tudi ostale športne aktivnosti, kot so mini raft, canyoning, kajak in hydrospeed organiziramo v slabem vremenu. Mokri boste tako ali tako. Seveda so v takem primeru obvezna oprema tudi razni čaji in kozarček domačega žganja po spustu. Da se vsi skupaj ponovno odtajamo.

 

Rafting na Soči v dežju.

 

Poleg tega je veslanje v dežju po svoje prav lepo doživetje. Iz Soče se začnejo dvigati meglice, ki naredijo pokrajino pravljično. Takrat postane naša dolina mistična dežela Narnije.

 

V primeru izrednih vremenskih nevšečnosti, kot so močni nalivi, nevihte s strelami ali toča, pa moramo včasih aktivnosti odpovedati. Zaradi varnosti. Ponavadi jih prestavimo za nekaj ur ali na naslednji dan. Takoj, ko se vreme umiri in vodostaj upade, se vrnemo na Sočo.

 

Torej, brez skrbi si rezervirajte svoje mogoče-bo-pa-dež počitnice pri nas in se potem mirno zleknite v naslanjač. In ne se preveč pritoževati čez vreme. Devet od desetih ljudi ne bi vedelo kako začeti pogovor, če se le-to vsake toliko časa ne bi spremenilo.

 

Rezerviraj zdajInfoCenik

 

Druga pogosta vprašanja: