Ali si lahko samo izposodim opremo?

12Aug

Ena najlepših reči v zvezi z dopustom je to, da lahko za sabo pustiš urnik. V resničnem življenju je vse ujeto v urnike in prilagajanju nekim terminom. Od jutra do večera nas vse preganja ura. Potem pa napoči tisti čarobni trenutek ko spakiramo kovčke in pobegnemo.

 

Ni ga lepšega kot je preživeti tistih nekaj dni z možgani na off in uro tam nekje v predalu. A žal tudi na dopustu ne teče vse tako sproščeno. Če ne drugega, ima urnik trgovina. Pa tudi muzeji in galerije, restavracije, bencinske črpalke in ne nazadnje tudi športne agencije nismo odprte non-stop. Pa smo spet tam. Ure ven s predala in dajmo se malo zorganizirat.

 

Vse naše športne aktivnosti imajo vsaj dva izleta na dan. Prvi zjutraj in drugi popoldan, po vnaprej določenem urniku. Na tem mestu se iskreno in iz dna duše zahvaljujemo vsem gostom, ki se teh ur vsaj približno držijo. Zamujanje je namreč precej nadležna reč.

 

Obstaja pa še en scenarij. Lahko si izposodite opremo in se na reko Sočo odpravite sami. Brez urnika, brez omejitev. Reka Soča je za plovbo odprta od 15.marca do 31.oktobra vsak dan od 9:00 do 21:00. Vse kar potrbujete je dovolilnica za plovbo in oprema. Vsako plovilo na reki Soči mora imeti dovolilnico. Kupite jih lahko na različnih mestih, tudi v našem športnem centru. Tudi opremo si lahko izposodite pri nas. Tako boste lahko na reki preživeli cel dan. Če vzamete s sabo še hrano in pijačo, si lahko pripravite na bregovih reke Soče mali piknik.

 

Ima pa izposoja opreme tudi nekaj minusov. Opreme namreč ne izposojamo začetnikom. Če nimate nobenih izkušenj z veslanjem divje vode vam opreme iz več razlogov ne moremo izposoditi. Predvsem zaradi vaše lastne varnosti. Premislite o tem, da bi se morda vseeno udeležili organiziranega izleta z vodnikom. V kolikor se odpravite na reko sami, imate lahko tudi kar nekaj težav s prevozom. Kajak je precej velika zadeva, ki je ne boste stlačili v prtljažnik tudi, če se lotite zadeve taktično in premišljeno. Z doplačilom 5€/osebo vas do Soče zapeljemo mi z našim kombijem in prikolico. Po končanem izletu nas pokličete in nam poveste kam naj vas pridemo iskat.

 

Ne izposojamo pa vse opreme. Tudi, če veslanje obvladate vam v nobenem primeru ne bomo izposodili rafta, hydrospeeda ali opreme za canyoning.

Seznam opreme, ki

jo izposojamo:je NE izposojamo:
kajakraft
mini rafthydrospeed
vesla za kajak in mini raftplavutke
neoprenska obleka (3mm)neoprenska obleka (5mm - za canyoning)
neoprenski čevljineoprenska jakna (5mm - za canyoning)
vetrovka
čelada
krovnica
rešilni jopič

 

Morda še vedno niste prepričani ali bi se na Sočo odpravili sami ali organizirano? Kdaj je torej bolje, da se na reko odpravite z vodnikom:

  • če ste začetniki
  • ob povišanem vodostaju
  • kadar so z vami otroci.

 

Kakšna pa je razlika v ceni?

Vzemimo za primer cenovno primerjavo med izposojo kajaka z opremo (izlet v lastni režiji) in spustom z vodnikom kajakaštva (v naši organizaciji):

  • izposoja kajaka z opremo = 25€/dan
  • dnevna dovolilnica za kajak = 2,50€/dan
  • prevoz do vstopnega mesta in nazaj v Bovec = 5€/osebo/dan

Skupaj torej 32,50€ z vključenim 22%DDV.

Cena spusta z vodnikom kajakaštva pa je 40€/osebo. V ceno je všteto vse zgoraj našteto + vodenje na reki + nezgodno zavarovanje.

 

Premislite torej katera možnost je boljša za vas in si rezervirajte svoj dan na Soči.

 

 Rezerviraj zdajInfoCenik

 

Druga pogosta vprašanja: